kithairon-farms_1290x360_F6

Τα Αγροκτήματα Κιθαιρώνα

Ένας παλιός στάβλος στις παρυφές του Κιθαιρώνα σε συνδυασμό με το μεράκι του για την φύση ήταν αυτά που ενέπνευσαν τον Ιδρυτή της εταιρίας Κωνσταντίνο Φραγκάκη να ασχοληθεί με την παραδοσιακή κτηνοτροφία. Ο Κωνσταντίνος αγόρασε το στάβλο, τον εκσυγχρόνισε με τη βοήθεια έμπειρων ζωοτεχνών και υποδέχτηκε τις πρώτες αγελάδες την άνοιξη του 2013.

Στην αρχή η παραγωγή του φρέσκου γάλακτος κάλυπτε τις ανάγκες της οικογένειάς του. Πολύ γρήγορα όμως, άρχισε να υπάρχει μεγάλη ζήτηση από συγγενείς και φίλους κι έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στην τυποποίηση και διάθεση του φρέσκου γάλακτος στην αγορά. Έτσι, στις αρχές του 2014, ίδρυσε στον Ασπρόπυργο Αττικής το «Αγρόκτημα το Εκλεκτό», επενδύοντας σε σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η διαρκής κι αυξανόμενη ζήτηση για τα ποιοτικά προϊόντα του Αγροκτήματος, απαιτούσε την περαιτέρω εξέλιξη κι ανάπτυξη της εταιρείας.

Το 2018, επαναλανσάρεται όλη η σειρά των προϊόντων με τη μάρκα «Αγροκτήματα Κιθαιρώνα». Τα «Αγροκτήματα Κιθαιρώνα» διαθέτουν πλέον 3 σειρές προϊόντων: το φρέσκο γάλα, το παραδοσιακό γιαούρτι και τα σπιτικά επιδόρπια. Συνδυάζουν την παράδοση με τις σύγχρονες διατροφικές αξίες και προσφέρουν υψηλής ποιότητας προϊόντα με βάση το αγελαδινό, το πρόβειο και το κατσικίσιο γάλα.

Στόχος μας είναι να παράγουμε τα προϊόντα μας με φρέσκο ελληνικό γάλα και τα πιο αγνά υλικά και να φροντίζουμε να φτάνουν στα χέρια σας πάντα φρέσκα και λαχταριστά.

Σύγχρονες εγκαταστάσεις & ευέλικτη παραγωγή

Οι σύγχρονοι χώροι παραγωγής μας είναι από τις πιο πρόσφατες σημαντικές επενδύσεις του κλάδου στην Ελλάδα.

Όλα τα στάδια παραγωγής ελέγχονται καθημερινά από τους ανθρώπους της εταιρείας, από την παραλαβή του γάλακτος και των λοιπών πρώτων υλών έως και την παραγωγή και τυποποίηση των τελικών προϊόντων. Οι εγκαταστάσεις κι οι διαδικασίες είναι πιστοποιημένες από τον ΕΦΕΤ, και με ISO 9001 (14001 και 22.000).

Για εμάς, η ποιότητα των προϊόντων είναι πρωτεύουσας σημασίας και γι’ αυτό η παραγωγή τους πραγματοποιείται σύμφωνα με συστήματα διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής HACCP, με την πιστοποίηση του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του «Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Οι υποδομές μας είναι σχεδιασμένες στη βάση της φιλοσοφίας που συνολικά μας ξεχωρίζει και είμαστε:

  • Αρκετά μεγάλοι για να διασφαλίσουμε τη μοναδική ποιότητα και την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια κάθε προϊόντος μας που φτάνει στο τραπέζι σας κάθε μέρα.
  • Αρκετά μικροί κι ευέλικτοι ώστε να παράγουμε, χωρίς συμβιβασμούς, γαλακτοκομικά προϊόντα που διαφέρουν γευστικά κι έχουν τις κορυφαίες διατροφικές αξίες που αγαπάτε.

Εδώ η φυσική πρώτη ύλη, το 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, γίνεται με παραδοσιακές συνταγές κι αυστηρές διαδικασίες σε ξεχωριστές λαχταριστές γεύσεις !! Γεύσεις όπως τις θυμάστε από παιδιά!!

Ελληνικό φρέσκο γάλα, η πρώτη ύλη μας

Αυτό που μας χαρακτηρίζει σαν «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ» είναι ή πρώτη μας ύλη, το 100% Ελληνικό φρέσκο γάλα περιορισμένης παραγωγής. Το συλλέγουμε καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες με τις οποίες έχουμε συμβόλαια σταθερής συνεργασίας. Έτσι διασφαλίζουμε ότι είναι πάντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Συλλέγεται από αγελάδες, πρόβατα και κατσίκες που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον και τρέφονται με αγνές τροφές, τις οποίες η εταιρεία έχει προαγοράσει με σκοπό να ελέγχει από την αρχή την ποιότητα των προϊόντων. Οι κτηνοτρόφοι μας αρμέγουν τα ζώα τους κάθε απόγευμα ώστε το γάλα να είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται.

Το γάλα, ανέκαθεν, αποτελούσε τη βασική τροφή κάθε νοικοκυριού κι είναι το θεμέλιο της Μεσογειακής, υγιεινής διατροφής. Για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να το συλλέγουμε πάντα με την ίδια φροντίδα κι αγάπη. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε πάντα η πρώτη σας επιλογή!

Η παράδοση και η επιστήμη στο πλευρό σας

Όλοι εμείς στα «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ» ερευνούμε, σχεδιάζουμε και προσφέρουμε καθημερινά με υπερηφάνεια και σεβασμό σε κάθε Ελληνική οικογένεια, παραδοσιακά προϊόντα γαλακτοκομίας με κορυφαία ποιότητα και γεύση.

Μελετήσαμε τις αξίες και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας και τις παντρέψαμε με την ασφάλεια και ποιότητα που μας εγγυάται η επιστήμη.

Τυποποιούμε τα προϊόντα μας με διεθνείς προδιαγραφές στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, ελέγχουμε αυστηρά κάθε στάδιο, από το βοσκοτόπι μέχρι το ράφι και υπογράφουμε μόνο προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και μοναδικής ξεχωριστής γεύσης.

Η παραγωγή πραγματοποιείται σύμφωνα με συστήματα διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής HACCP. Με το σύστημα HACCP μπορεί να προβλεφθεί και να προληφθεί κάθε είδος κινδύνου σε όλα τα στάδια παραγωγής ενός τρόφιμου.

Και όλα αυτά σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του «Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών». Κάθε εβδομάδα τα προϊόντα μας περνούν από ποιοτικό έλεγχο από το συγκεκριμένο εργαστήριο, διασφαλίζοντας έτσι επιπλέον την ποιότητα των προϊόντων μας.

Η άριστη ποιότητα των προϊόντων μας διασφαλίζεται μέσα από τη δημιουργία και τη διατήρηση μίας αλυσίδας αξιών που εκφράζει παράλληλα την αγάπη και το σεβασμό μας απέναντι στον Έλληνα καταναλωτή!

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Ό,τι πιο φρέσκο για ‘σένα! Ό,τι πιο φρέσκο δίπλα σου!