Συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο

ΥΛΙΚΑ

6 κουταλιές της σούπας κοφτές ρύζι γλασέ

1μιση φλιτζάνι τσαγιού νερό

6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα (αγελαδινό ή κατσικίσιο)

2 κουταλιάς σούπας κοφτές κορνφλάουρ

3/4 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη

1-2 βανίλιες

Κανέλα για το πασπάλισμα

Πάμε να μαγειρέψουμε:

Βάζουμε το νερό να βράσει σε κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, και ρίχνουμε το ρύζι να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ και το αφήνουμε να σιγοβράσει επί 15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αναμιγνύουμε το κορνφλάουρ με 4 κουταλιές νερό και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο ρυζόγαλο. Αμέσως μετά προσθέτουμε και τη ζάχαρη.

Βράζουμε το ρυζόγαλο για 15 ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και αμέσως μετά αποσύρουμε το ρυζόγαλο από τη φωτιά προσθέτοντας τη βανίλια. Ακολούθως σερβίρουμε σε έξι μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος το ρυζόγαλο το απολαμβάνουμε κρύο ή ζεστό, πασπαλισμένο με λίγη ή πολλή κανέλα, ανάλογα πάντα το γούστο μας.

Αν θέλετε βέβαια να γλυτώσετε χρόνο αλλά είστε φαν του παραδοσιακού, μπορείτε να πάτε στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ και αγοράστε ρυζόγαλο ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ, εγγύηση!

 

Μενού